Een windscherm voor je scooter om de winter door te komen

​windscherm scooter

Je ziet ze regelmatig rijden in Nederland: de windscherm voor de scooter. Heb jij je altijd al afgevraagd waarom je een windscherm op je scooter zou willen hebben? Het lijkt misschien onpraktisch of een beetje ouderwets, maar een windscherm heeft ook vele voordelen. Het beschermt je onder andere tegen:

​windscherm scooter
  • wind
  • regen
  • kou
  • zand

Zo zie je maar: een windscherm doet en kan veel meer dan alleen wind tegenhouden. Bovendien heeft een windscherm een bijzonder uiterlijk aan je scooter. 

Hoe kies je een windscherm?

Natuurlijk kun je niet zomaar een windscherm kopen en deze aan je scooter bevestigen. Het is een keuze waar je even over na zult moeten denken en een aankoop die je aandachtig moet maken.

Allereerst wil je een windscherm met bijgeleverde montageset zodat je het scherm zelf kunt bevestigen. Dat bespaart kosten en je weet gelijk hoe deze klus geklaard moet worden. 

​windscherm scooter

Daarnaast moet je nadenken over de vorm en maat. Nee, er is niet een universele maat die voor iedereen goed is. Windschermen verschillen in breedte, hoogte en vorm.

Soorten en maten

De meest gangbare soorten en maten zijn de hoge windschermen, lage windschermen, police windschermen en ronde windschermen.  De hoge en lage windschermen zijn rond de 80 centimeter hoog tot 60 centimeter hoog. De meest gangbare maat is 70 centimeter. 

De lage windschermen hebben meer een sierfunctie. Wil je echt de Nederlandse winter trotseren op de scooter dan is een hoog windscherm aan te raden.