Een hippe elektrische fiets is een uitstekend alternatief voor de auto

Zou jij graag de auto vaker willen laten staan, maar zijn de afstanden net iets te ver om met de gewone fiets te doen, neem dan een hippe elektrische fiets als alternatief. Met een elektrische fiets kun je prima 10 tot 15 kilometer afstanden afleggen en op een duurzame manier. Dat is beter voor het milieu en beter voor jou. Wist je dat er zelfs elektrische fietsen zijn waarmee je meer dan 45 kilometer per uur kunt rijden? Zo kom je elke dag aan je lichaamsbeweging en breng je tegelijkertijd minder CO2 uitstoot de lucht in. Hier lees je meer over de hippe elektrische fiets die je voor dit doeleinde het beste aan kunt schaffen.

Welke soort hippe elektrische fiets heb je nodig?

Een eerste punt die je in overweging moet nemen als je een hippe elektrische fiets aan wilt schaffen is welk soort fiets je neemt. Er zijn dan standaard e-bikes en speed e-bikes. Deze laatste gaat sneller, maar wordt wel als bromfiets gezien. Dat betekent dat je dus een helm moet dragen en dat je gele nummerplaten moet laten zien. Standaard e-bikes zijn er in allerlei vormen en voor allerlei verschillende doeleinden. Denk dan aan e-bikes voor in de stad of juist buiten de stad, extra lichte e-bikes, elektrische vouwfietsen en zelfs elektrische bakfietsen. Je kiest het soort elektrische fiets uit op wat je ermee van plan bent om te doen.

Een accu met meer capaciteit

Als je van plan bent om grotere afstanden af te leggen met je hippe elektrische fiets en op die manier de auto te laten staan, dan is het verstandig om een accu te nemen met een grotere capaciteit. Je kunt daar meer kilometers mee rijden voordat hij weer aan de oplader moet. Het is dan ook handig om een accu te nemen die je uit de fiets kunt halen en dus binnenshuis kunt opladen. Je moet dan wel op je hoede zijn voor diefstal, dus of de accu op slot kunnen doen of altijd meenemen als je de fiets ergens parkeert. Een ingebouwde accu is ook een optie, maar dan moet je altijd de hele hippe elektrische fiets bij het stopcontact kunnen zetten en dat is niet altijd mogelijk als je er veel mee rijdt.

De plek van de motor

De meeste mensen zijn het erover eens dat een retro elektrische fiets het meest comfortabel rijdt als de motor in het midden of aan het achterwiel zit. Met een motor aan het voorwiel is het sturen lastiger en voelt het alsof je wordt getrokken. Een hippe elektrische fiets met een motor aan het voorwiel is wel voordeliger. Het beste kies je voor de motor bij de trapas, want dat bootst het echte fietsgevoel het beste na. Een motor aan het achterwiel is ook een optie, maar als je dan een keer een wiel van je hippe elektrische fiets moet vervangen, dan is dat erg lastig. Bestel ze nu snel via VanSprint.nl.