Jouw motor verkoop zetten

Als een motor toch niet bevalt of als je toch liever voor een nieuwer of ander model gaat, dan wordt het tijd om je motor te verkopen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je motor te verkopen. Veel motorinkoopbedrijven willen jouw motor maar graag genoeg hebben. Maar ook op sites zoals marktplaats kan je kijken of je misschien jouw motor voor een goede prijs weg kan geven. Kortom genoeg mogelijkheden om jouw motor te verkopen voor een goede prijs.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn motor?

Vaak wordt de prijs van een tweedehands motor bepaald door de dagwaarde motor. De dagwaarde motor wordt bepaald door de waarde die de motor op dat moment heeft. Voor deze prijs wordt hij dus op de markt verkocht. Aan de hand van de dagwaarde bepalen motorinkoopbedrijven voor welke prijs ze de motor willen overnemen. Verschillende bedrijven hanteren verschillende prijzen, dus het is goed om even onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt. Ook als je besluit jouw motor niet via een motorinkoopbedrijf te verkopen, is het handig om goed naar de dagwaarde te kijken. Zo krijg je een goed beeld van de prijs, waarvoor je je motor op de markt kan zetten.

Hoe krijg ik mijn motor het snelst verkocht?

Om ervoor te zorgen dat jouw motor in de smaak valt bij potentiële klanten is het belangrijk om de motor zelf goed te presenteren. Maar dus mooie foto’s, waarop de motor goed te zien is. Zorg ervoor dat er een passende achtergrond is, die niet te veel afleidt. Het is natuurlijk ook handig om de motor van tevoren even goed te wassen. Zo zorg je ervoor dat kopers niet afknappen op de advertentie. Als verkopen niet lukt, dan is het ook een optie om de motor te verhuren. Het kan zijn dat mensen sneller de neiging hebben om jouw motor te huren dan de volledige aankoopprijs te betalen voor de hele motor.