Je eerste auto

sidebar

Weet je nog dat je als kind (jong volwassene) bijna de leeftijd van achttien jaar had bereikt? Dat was toch een magische leeftijd. Want vanaf die leeftijd mocht je beginnen met je autorijbewijs en daar zat toch eigenlijk iedereen op te wachten. Iedereen keek uit naar het moment dat het rijbewijs behaald zou zijn en je met je eigen auto (of eerst nog met de auto van pa of ma) rond kon toeren. Lekker met je vrienden op pad om avonturen te beleven. Gewoon lukraak wegrijden en kijken waar je terecht kwam. Heerlijk.

Na het behalen van je rijbewijs kwam dan vanzelf het moment dat je jouw eerste auto ging aanschaffen.

sidebar

Je eerste auto

En wat was je trots op die eerste auto. Je ging er natuurlijk zuinig mee om. Ook al was het misschien een oudje met veel kilometers, het was wel jouw eigen auto.

En dat gevoel blijft vaak. Naarmate je wat ouder wordt, wat meer gaat verdienen en een wat jongere auto kunt kopen, blijft de trots van de eigen auto. Je wilt dat deze in goede staat blijft. Maar we weten ook dat in het verkeer altijd iets kan gebeuren. Een deuk of kras is snel opgelopen. En dat hoeft niet eens je eigen schuld te zijn natuurlijk.

Hoe voorkom je dat nou?

Sidebars

Een hulpmiddel die kan voorkomen dat je bij een botsing deuken in jouw auto krijgt is het plaatsen van sidebars aan je auto. Deze sidebar (ook wel beschermingsbalken genoemd) kunnen aan de lange zijden van de auto geplaatst worden. Deze balken lopen dan langs de onderkant van de auto. Net onder de deuren langs zeg maar.

Op het moment dat er dan iemand tegen de zijkant van jouw auto botst, vangt deze beschermingsbalk de klap op en blijft de auto zelf in tact. Ook als je zelf een bochtje bijvoorbeeld iets te krap neemt en een paaltje langs de weg of op een parkeerplaats meepakt voorkomt de balk een beschadiging.

Overigens kun je er ook voor kiezen om dergelijke balken te bevestigen aan de voor en/of achterkant van je auto.