Hoe kan je een auto importeren?

Tegenwoordig importeren steeds meer mensen een auto uit Duitsland, maar waarom doen mensen dit? En hoe doen zij dit? Mensen die een auto uit Duitsland importeren doen dat omdat het aanbod van auto’s hier veel groter is en de autoprijzen liggen een stuk lager dan in Nederland. Toch komen er wel meer dingen bij kijken dan alleen naar Duitsland rijden om een auto te kopen en weer naar huis te gaan. In dit artikel vertel je waar je nog meer rekening mee moet houden bij het importeren van een auto.

Keuze maken

Er is ongelofelijk veel keuze in Duitsland, omdat zij een hele grote automarkt hebben. Toch kiezen de meeste mensen voor een Duitse auto om te importen, omdat deze auto’s nog lager in prijs liggen. Hierdoor kan het nog voordeliger uitkomen. Toch zijn er ook nog genoeg mensen die ervoor kiezen om een tweedehand auto te importen. Dit kan namelijk ook nog een stuk voordeliger zijn. Alleen de meeste mensen doen dit niet, omdat er veel andere dingen bij komen kijken.

Extra kosten

Als je een auto wil importeren is het belangrijk om te weten dat er nog kosten bijkomen. Straks komen er zoveel kosten bij kijken dat het uiteindelijk goedkoper zou zijn geweest om een auto in Nederland te kopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden, namelijk brandstof, eventuele hotelovernachting, BPM berekenen, auto wassen en de keuring. Het kan zijn dat er nog meer dingen bij komt kijken. Het is daarom erg belangrijk om te probeen alles van te voren uit te rekenen, zodat je voor jezelf kan bepalen of het voordelig is om een auto te importeren.

Wil je graag meer weten over auto’s importeren? Lees meer op automotiveimport.nl.