Het risico van een ster in de voorruit

Ster in de voorruit

Automobilisten die veel op de snelweg rijden zijn allemaal wel bekend met het krijgen van een ster in de voorruit. Dat gebeurt doordat er steentjes van de snelweg omhoog vliegen. Als je daar met een flinke snelheid tegenaan rijdt geeft dat zoveel impact dat de voorruit beschadigd raakt. Een ster in de voorruit is erg vervelend, vooral als die op een plek zit waar je er steeds tegenaan kijkt. Dan kan het zicht worden beperkt. Een ster in de voorruit is ook niet zonder risico. Want door de beschadiging kan de voorruit zodanig verzwakken, dat hij kan doorscheuren. Je moet daar dus wel wat aan doen.

Ster in de voorruit

Reparatie van een ster in de voorruit

Of een ster in de voorruit kan worden gerepareerd verschilt per situatie. Soms kan een klein sterretje de ruit dermate hebben verzwakt, dat er geen andere oplossing is dan de hele voorruit te vervangen. Gelukkig komt dat vrij weinig door. De meeste beschadigingen met een doorsnede ter grootte van een munt van twee euro kunnen met moderne technieken prima worden gerepareerd. Na reparatie van een ster in de voorruit is die ruit weer net zo sterk als daarvoor. Je kunt er weer gerust mee de weg op.

Ster in de voorruit

Hoe gaat een reparatie in zijn werk

Als je de auto naar een vestiging van AAS Dagherstel hebt gebracht zal de plek van de ster in de voorruit eerst grondig worden schoongemaakt. Daarna wordt het beschadigde deel gevuld met een vloeibare hars. Deze hars wordt vervolgens beschenen met een UV-lamp, waardoor die keihard wordt. Tenslotte wordt de vooruit op de beschadigde plek gepolijst. Dat gebeurt met een poetsmachine, die alle oneffenheden uit de ruit weghaalt. Polijsten is nodig om te voorkomen dat je door de ruit een vertekend beeld krijgt.