Eerst even het kenteken overschrijven!

kenteken overschrijven

Niets is mooier dan met je nieuwe bolide de straten te mogen verkennen! Echter moet je wel eerst het kenteken overschrijven op jouw eigen naam. Pas dan is het voertuig van jou en mag jij er officieel mee rijden! Maar waar kun je dit doen en wat moet je ervoor meenemen?

kenteken overschrijven

Waar kan je dit doen?

Over het algemeen is er op vrijwel iedere hoek van de straat een mogelijkheid te vinden. Ook bij diverse autogarages kun je het kenteken overschrijven op naam. Bij een andere winkel zit je verbonden aan de openingstijden. Let hier dus goed op wanneer je daadwerkelijk een kenteken op naam wilt zetten.

Wat moet je meenemen hiervoor?

Wanneer je een auto hebt gekocht, privé of bij een dealer, dan zal het voertuig op naam gezet worden. De kosten voor een overschrijven kost in Nederland 10,75 per overschrijving. Zorg er wel voor dat het kentekenbewijs compleet is, dit bestaat uit twee delen. Neem je legitimatiebewijs mee en voor de zekerheid het rijbewijs, je weet immers maar nooit! 

Wanneer de overschrijving is gedaan ben jij de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Je zult nadat de overschrijving gedaan is maar één deel ontvangen. Het tweede deel wordt op het adres geleverd waar jij op dat moment ingeschreven staat. Voeg deze twee documenten samen en berg het goed op! Hou er rekening mee dat als je het voertuig weer wilt verkopen dat je deze document weer nodig zult hebben.