Cursus voor theorie rijbewijs b

Verkeersborden

De theorie voor rijbewijs b kan best pittig zijn. Er zijn ontzettend veel regeltjes die toegepast moeten worden op verschillende situaties. Als je voor het eerst een theorieboek openslaat, kan het best overweldigend zijn. Veel cursisten die bezig zijn met rijlessen schrikken hier toch een beetje van. Wat kun je verwachten van het theorie examen? Wat is belangrijk en wat niet? Daarom kiezen veel mensen voor een theoriecursus.

Theorie rijbewijs B

Theorie rijbewijs B oefenen tijdens een theoriecursus

Tijdens een theoriecursus ga je samen met een groepje aan de slag met de theorie rijbewijs b. Dit gebeurt onder leiding van een ervaren instructeur. Deze instructeurs kunnen de lesstof verduidelijken, toelichten en verlevendigen met tal van voorbeelden uit de praktijk. Op die manier blijft de stof langer hangen en begrijp je het bovendien ook een stuk beter. Wanneer je de regel begrijpt, hoef je minder de stampen maar kun je gewoon de regels toepassen op de betreffende situatieschets tijdens het examen.

Rijbewijs

Direct examen doen na afloop van de cursus

Een cursus voor de theorie rijbewijs b kan je vaak bij een rijschool volgen. Daarnaast zijn er ook speciale opleidingen van 1 of 2 dagdelen waar je gebruik van kunt maken. 123 theoriecursus is zo’n cursus van 2 dagdelen. De cursus wordt gehouden in Den Bosch, Deventer en Rotterdam. En na afloop van het tweede dagdeel ga je met je groep direct naar het CBR om daar je theorie examen te doen. Als je slaagt, ben je dus echt met twee dagdelen helemaal klaar. Het slagingspercentage van de opleiding is erg hoog dus de kans dat je slaagt is zeer groot. En mocht het onverhoopt toch niet lukken dan kun je kosteloos herexamen doen. Maar met je theorie op zak kun je vol zelfvertrouwen op voor het praktijkexamen.