Auto verkopen

Stel je voor je hebt al bijna 7 jaar dezelfde auto en je bent wel toe aan vernieuwing. Met vernieuwing bedoelen we natuurlijk niet je auto omtoveren tot een andere kleur of je auto laten repareren. Je gaat je auto dan verkopen. Een auto verkopen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het kan een hele makkelijke klus zijn en je kan er zelfs een andere auto mee terug ruilen. Voor die andere auto moet je natuurlijk wel meer bij betalen, maar het is wel een win win. 

Naar een garage gaan 

Een hele goede manier om je auto te verkopen is stap gewoon binnen bij een auto garage. Daar lopen autodealers rond die vast wel een goede verkoop prijs weten voor je auto. Neem natuurlijk wel je auto mee dan kan de dealer gelijk kijken wat de staat van de auto is. Praat ook met hem over of hij jouw auto zou willen kopen. Als hij dat wil je kun je rond gaan kijken voor een auto die je mooi vind. Als hij een auto heeft staan die jij leuk vind. Kun je gaan beginnen met het onderhandelen. Als je geluk hebt kun jij jouw auto voor een goede prijs aan de autodealer verkopen. En kun je een andere auto mee terug nemen. Deze auto moet wel eerst rijklaar gemaakt worden voordat je hem kan meenemen. 

Auto online verkopen

Ook je auto online verkopen kan een goede optie zijn. Je kan hem dan verkopen op bijvoorbeeld marktplaats of ander soorten websites. Daar zijn altijd heel erg veel mensen op zoek naar auto’s en andere motorische producten. Het nadeel als je het via het internet verkoopt is wel dat je alles met de verzekering en facturen zelf moet regelen. Ook moet je zelf een prijs gaan bedenken. Mensen onderhandelen altijd via het internet. Let goed op dat jij je prijs niet te veel verlaagd als iemand anders lager gaat bieden telkens. 

Kun je een schadeauto verkopen

Deze vraag wordt ook wel vaak gesteld. Of je een schadeauto kan verkopen. Het antwoord op deze vraag is ja. Alleen dit proces duurt wel veel langer dan een normale auto verkopen zonder schade. Dat komt natuurlijk omdat schadeauto’s minder gewenst zijn dan normale auto’s. Maar als je veel geduld hebt dan gaat jouw schadeauto voor een goede prijs altijd de deur uit. Geef wel goed aan welke schade er wel en niet op de auto zit. Maak ook goede foto’s en ze die op een verkoopsite met alle informatie van de auto erbij.