Aluminium catchtank gebruiken voor races

Neemt u regelmatig deel aan races op circuits met uw motorvoertuig? In dat geval kan het gebruik van een aluminium catchtank het overwegen waard zijn. Een aluminium catchtank gebruiken is noodzakelijk om ook tijdens het rijden door bochten voldoende brandstof naar uw motor te laten lopen. Op het moment dat u door een bocht rijdt, zal de brandstof naar een kant van uw gebruikelijke tank worden gestuwd door de zijwaartse krachten op deze vloeistof. Door gebruik te maken van een aluminium catchtank zal er ook bij deze bochten voldoende brandstof richting de motor van uw motorvoertuig stromen. Zo komt u probleemloos door de bochten van een circuit. Zelfs als u deze op hoge snelheid neemt!

Andere toepassingen van een aluminium catchtank

Niet alleen om uw motor van voldoende brandstof te kunnen voorzien op circuits is het gebruik van een aluminium catchtank aan te raden. Denk ook aan het feit dat een catchtank vrijgekomen olie op kan vangen. Tijdens het gebruik van uw motorvoertuig kan er olie vrijkomen rond het carter en het kleppendeksel van uw voertuig. Door een aluminium catchtank te gebruiken kan deze olie worden opgevangen. Zo voorkomt u dat de olie opnieuw in het inlaattraject wordt opgenomen en daarmee de motor van het voertuig kan vervuilen.

Een vervuiling van de motor zorgt logischerwijs voor een snellere slijtage, waardoor deze eerder vervangen moet worden. Dit is niet alleen zonde van uw geld, ook kost het u onnodig veel tijd. Geen fijne gedachte, als u vooral wilt kunnen rijden met uw motorvoertuig!